fredag 8 januari 2010

Silly season 2010

Storebror Henning Solberg's kartläsare Cato Menkerud avslutar deras sammarbete. Cato och Henning har tydligen inte samma mål med deras satsning så vi får se. För Henning's del så är ingenting klart för 2010. Det mesta hänger nog på hans huvudsponsor Expert.
Men mycket tyder på att Henning skall ha en kvinnlig kartläsare 2010! Det är mycket bra för sporten att ha en kvinna i världstoppen! Det finns inte många kvinnor som är tänkbara för högersätet hos Henning, den troligaste personen för detta ändamål är Maria Andersson från Askersund. Hon har åkt en hel del WRC tävlingar tillsammans med Patrik Flodin, Andreas Mikkelsen, Norge och då har det varit en hel säsong i WRC med Patrik. I WRC bil har hon åkt med Mikkelsson, George Tracey, Irland och Anders Gröndhal, Norge. Så hon har åkt med en del norrmän. Med den sistnämnde har de åkt de norska mästerskapen de sista året/åren.
Så det vore kul med ytterligare svenskt i WRC.
P-G Andersson skall bestämma sig i helgen om det blir hans egna Evo 9 eller om han skall hyra en S2000 bil för hans start i Rally Sweden. I helgen går norska mästerskapstävlingen Romjlsrallyt. Till start kommer P_G i Mitsubishin och han kommer att ställas mot en utmärkt värdemätare genom S-WRC föraren Eyvind Brynildsen i en Skoda Fabia S2000. Fixar P-G att köra ifrån Eyvind ska han ta Mitsun till Svenska rallyt, då dessa vägar är snabbare än de norska i romjulsrallyt.
P-G's mål för rally Sweden är att endast bli slagen av WRC bilar! Han vill vara före alla grupp N och Super2000 bilar, så det är förståligt att han tvekar vilken sorts bil han skall använda.
Får se hur det går nu i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar