fredag 8 januari 2010

Silly season 2010

Ja, det är verkligen silly season nu. I WRC är det inte mycket flyttande mellan stallen. Det var bättre för ca 10 år sedan då det var 3-5st som kunde vinna VM.

Nytt Stall i WRC är Monster Energydrink WRT med Ken Block(USA) som förare. De ska köra Ford Focus i WRC och Ford Fiesta S2000 i Amerikanska mästerskapen och X-games som f.ö Kenny Bräck vann 2009. Kanske Chris Atkinson som andre förare i det teamet. Ken Block är en extrem sportare från USA som även var med och grundade DC shoes som är ett riktigt stort skomärke.
Första tävling ser ut att bli Mexico för dem.
För de som vill se lite av vad Ken Block har gjort kan kopiera länkarna här nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=BkNzkutTiGs
http://www.youtube.com/watch?v=qQ48NQjouoE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8kJOapkOEEc&feature=related från Top Gear!

Nu skall tydligen M-sport som driver Ford's WRC satsning ge sig in i IRC (international rally championship) också. Förare är inte klart, men till 1a deltävlingen, premiären i Monte-carlo rallyt så skall Mikko Hirvonen köra Fiesta S2000 vagnen i alla fall.

Patrik Sandell har skrivit på för en ny säsong med Red Bull, Skoda teamet BRR. Så nu blir det en satsning mot VM titeln för Patrik och Emil. Kul verkligen nu när S2000 bilarna har ett eget mästerskap istället för att åka med Grupp N bilarna.
Tror det är 6-7 st som är klara för en hel säsong i S-WRC som enbart är för Super2000 bilarna. B.la Eyvind Brynildsen, Norge i en likadan Skoda Fabia som Patrik. Ny bil i serien är även Ford Fiesta som ska rattas av b.la Janne Tuhino, Finland, Bernando Suossa, Portugal och Dakarkungen och OS medaljören Nasser Al-Atihya från Qutar.

Ingen har väll missat att Finland's Kimi Räikkönen skall köra Citroen C4 WRC i Citroen's junior stall nästa år!
Tror inte det blir några pallplatset detta år. Får se hur det utvecklar sig för honom.

Marcus Grönholm kommer till start i Rally Sweden! Tillsammans med Matthias Therman även han från Finland. De kommer att tävla för Matthias team Therminator Rally Team men uppbackade av Engelska M-Sport.

Nu får det nog vara nog med WRC nyheter.

Själv så har jag inte varit i garaget sen innan jul och det kommer nog dröja ett tag till är jag rädd för. Men det är ju inte så mycket att mer att göra med den.
Väntar på stötdämparna som är iväg till BoWi för renovering. Sen ska kamremmen bytas och lite oljor. Men nu är det för kallt att vara där så det är bättre och roligare framåt Mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar