söndag 3 oktober 2010

Rapport Nora trofén

Nöjda med gårdagen! Vi åkte till Nora för att komma igenom de tre specialsträckorna och få träning med notläsningen som blev premiär för Petter i tävlingsfart.
Anmälan och besiktning gick smärtfritt som vanligt.
Första start var kl 12,00 med ungdomsrally sedan följde Suzuki cupen. Ola Strömberg leder cupen alltså fick han starta först. Vi hade startnummer 11 på våran Swift. Ut mot första sträckan som var 14km lång, med blandad karraktär. "Vanlig" grusväg, skogsbil väg och avslutades med värsta Finlandsvägen. Flöt på bra tycker jag, men tappade för mycket på de snabbaste men de tävlar betydligt mer.
Efter den sträckan var det tillbaka till Nora för service. Tanka i några liter och kollade över lite snabbt för att sedan åka ut till 12 km långa SS2. Alldeles för snabb väg för min smak. De hade lagt in 2 farthinder i form av chikaner där det var brett nog. Och ett vägbyte hade dom ställt ut tunnor så kurvan blev skarpare. Så man var nere på 2:ans växel 4 gånger, Hade en medelhastighet av 98 km/h!! Eddie Hörbing i en Ford Focus WRC hade en medelhastighet på 128km/h!!
Sedan var det lång transport till sista sträckan som var 10 km lång. Funkade riktigt bra förutom av´tt vi blev nedvinkade alldeles för tidigt p.g.a Andreas Johansson som startade framför oss hade rullat och kört av vägen. Det gick bra med dom. Svårt för publiken att bedöma var man skall vinka ner! Niklas Pettersson hade även han varit av vägen så han kom vi ikapp i slutet på sträckan men han åkte åt sidan tidigt så han blev vi just inte hindrade av.
Vi är jättenöjda med vår insats. vi har lite grejer vi ska testa till nästa tävling som blir i Skänninge om 3veckor.
Det blev en 59e plats totalt av 123 startande. Fyra i klassen och en vinst i form av fria noter från Gunnar Barth, Noteriet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar