lördag 14 augusti 2010

Snabb rapport från Motala

Ja då var man Äntligen hemma från Motala! Vilket dåligt arrangemang! SS1 som skulle gå på duntis, en 1,6km sträcka blev strucken p.g.a för mkt vatten.
Så kom vi till SS2, då var det stopp där! Då hade dom inte fått upp pilar och avspärrningar!! Så stopp i 45min! 1,5mil special som uppvärmning. Gick halv bra, Mikael tappa bort sig i noterna en stund, men förlora Nog inget på den fadäsen. För övrigt helt ok. Tyckte att ibland understyrde det och ibland överstyrde det. Cittra-Mika fick tyvärr bryta på denna ss p.g.a drivaxelbrott.

Service: Kollades över lite, märkte att det saknades kylarvatten, och då upptäcktes ett litet läckage i kylaren. fyllde på och hoppades på det bästa. gjorde rent bakfälgarna från allt grus som har en tendens att samla sig på insidan av fälgarna. Tanka bilen och förare och kartläsare med diverse vätskor.

SS3 8,6km. Gick okej den med, lite mer understyrd än överstyrd denna gång, hade svårt att få in bilen i vissa svängar, tror de berodde på allt lösgrus som var. Målsvängen var väldigt lurig. Höger 3 över mål. ute i skogen så låg Niklas Ö med en kraftigt stukad sukka. Jimmy C fick även han smaka på vad terrängen hade att erbjuda. Jäder däremot hade bekymmer med att ett träd sprang upp på vägen och ställde sig i vägen för vänster bakskärm i samma sväng som övriga! Märkligt att det är träden som står för nära vägen, och ibland på vägen....

SS4, 22km: Stopp i ca 30min p.g.a tidtagningen inte var klar!! Dagens prov! var väldigt varmt och jobbigt stundtals. hade stora bekymmer med att få in bilen i svängarna, så i en sväng höll vi på att åka av p.g.a att det inte styrde, men de va bara att stå på bromsen och lägga i backen och så dra iväg sen igen, tappa kanske 10sekunder på den fadäsen. Men det fortsatte så man kunde inte gå på för fullt riktigt. Så man åkte lite försiktigare. Nu börjar bilen även gå riktigt varm!!

Service: Tomt i expansionskärlet åter. I med lite nytt vatten så de klarar sig sista ss. Byte bakdäck och tog bort spacer plattorna (som skall öka spårvidden) för att göra den lite smalare i bak, så kanske det skulle styra bättre.

SS5: Nu började det gå bra, fortsatt lite små bekymmer med understyrning, men nu var man så pass van med det. Men bilen gick varm pga den läckande kylaren och det störde koncentrationen.

Sammanfattningsvis: Halv nöjd, skit roliga vägar på Kvarns militärövningsområde. Kass orginisation. Tog 1,5H innan resultatet kom upp!! Bilen behöver ett nytt kyl. Blev 6a i klassen av 12 startande, så det får man vara nöjd med.
Imorgon åker jag och tvättar och lastar av allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar